- Kulak temizliğinde devrim yaratan teknoloji: OtoSet - 20 Ocak 2025
- Rado’dan Sevgililer Günü için gül metaforlu hediye - 20 Ocak 2025
- Sevgililer Günü’nde ışıldayan saçların sırrı ne? - 20 Ocak 2025
Meraklı zihinler ilaç sektörüyle tanışıyor!
Merck Türkiye ve BÜMED iş birliğiyle hayata geçen; 3-4’üncü sınıf lisans öğrencileri ile yeni lisans mezunlarının ilaç sektörü hakkında bilinmeyenleri keşfetmelerini amaçlayan ‘Meraklı Zihinler Kariyer Okulu’ başladı.
Okul, ilaç sektörünün bilinmeyenlerine doğru 6 haftalık deneyimsel bir öğrenme yolculuğu olarak planlandı. Proje, geleceğin liderleri olacak ve yeniliklere öncülük edecek genç yeteneklerin ilaç sektörü hakkında bilgi sahibi olmalarını hedefliyor.
Sektörün önemli oyuncularından Merck, faaliyetlerini kısa dönemli bir bakış açısıyla değil, gelecek kuşakları da düşünen bir anlayışla yürütüyor. Bu kapsamda Merck Türkiye, içinde yaşadığımız topluma katlı sağlamak ve gençlere kariyer yolculuklarında destek olmak için yola çıkarak; bu sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor.
Altı haftalık program üç bölümde yapılandırıldı
Öncelikle, ilaç sektörü gençlere tanıtılıyor. Daha sonra, sektörün farklı disiplinlerden gelen ve farklı departmanlarda yöneticilik yapan 15’ten fazla Merck yöneticisi; ilaç sektörü içindeki farklı meslekleri ve departmanları tanıtıyor. Bu oturumlarda tecrübeli yöneticiler gençlerin sorularına cevap vererek tavsiyelerini paylaşıyor. Şirket dışından konuk konuşmacıların yer aldığı oturumlarda ise katılımcılara; sunumlarda ustalaşmak, iş başvuruları için tavsiyeler ve mülakat teknikleri gibi önemli bilgi ve deneyimler aktarılıyor.
Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer, Meraklı Zihinler Kariyer Okulu hakkında şunları söyledi: “BÜMED ile iş birliği yaparak gençlere ilaç sektörüyle ilgili bilgi ve birikimlerimizi aktarabileceğimiz ve onların kariyer planlarına pozitif bir katkı sağlayabileceğimiz bu projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Gençlere destek olmak bizim sosyal sorumluluğumuzdur.
280 üniversiteli programa kayıt yaptırdı
3-4’üncü sınıf lisans öğrencileri ile yeni lisans mezunlarının ilaç sektörü hakkında bilinmeyenleri keşfetmelerini sağlamak için yola çıktık. Bu sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine değil; diğer üniversitelerde de ilaç sektöründe kariyer planlayan öğrencilere açık bir program. Duyurular BÜMED network’ü ile diğer üniversitelere de ulaştı. Talep ise oldukça yüksek. Başlangıçta 250 genci hedeflemiştik ancak kısa bir sürede yaklaşık 280 üniversiteli genç programa kayıt yaptırdı. Pandemi şartlarına uygun şekilde çevrimiçi olarak, 16 Ekim itibariyle Meraklı Zihinler Kariyer Okulu başladı.”
BÜMED Genel Sekreteri İslam Çoban ise “Proje ile üniversite öğrencilerine ilaç sektörünü daha yakından tanıma fırsatı sunarken; farklı akademik bölümlerin ilaç sektöründe nasıl bir kariyer planı çizebileceğini göstermeyi hedefledik. 6 haftalık programımız boyunca 250 genci Merck çalışanı liderler ile bir araya getirmekteyiz. Hem rol model başarılı iş insanları ile bir araya gelmelerini sağlıyor; hem de kişisel gelişim eğitimleri ile gelişimlerini destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Üst düzey yöneticiler konuk olacak
Programda, iş yaşamına yeni başlamış gençlerin kariyer tecrubelerini paylaştığı; deneyimli yöneticilerin marka ve ekip yönetimi konusunu masaya yatıracağı paneller yer alıyor. Merck’den yurt dışında üst düzey pozisyonlara giden expat yöneticiler de 6 haftalık programın konuğu olacaklar.
Merck, uzaktan eğitim döneminde Boğaziçi Üniversitesi ve İTÜ’deki öğrencilere; eğitimlerine kesintisiz devam edebilmeleri için internet destek bursu sağlıyor. Yeni bir sosyal sorumluluk projesiyle öğrencilere ve topluma destek vermeye devam ediyor. 27 Kasım’a kadar devam edecek programın detaylarına www.bumed.org.tr adresinden ulaşılabilirsiniz.