A.S. Watson ‘Daha Yeşil Mağazalar’ı yürürlüğe koyuyor

A.S. Watson’la Daha Yeşil Mağazalar

Geçtiğimiz günlerde 180’inci yılını kutlayan Watsons’ın ana şirketi A.S. Watson (ASW); perakende sektörünün daha yeşil mağazalara dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan Daha Yeşil Mağazaları yürürlüğe koyuyor.

ASW Daha Yeşil Mağazalar, işletmelerin sürdürülebilirlik kültürünü güçlendirmeyi; mağaza tasarlama, inşa etme, işletme ve sürdürme süreçlerinde sürdürülebilirlik uygulamalarını benimsemelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

A.S. Watson, 29 pazarda 12 perakende markası; 16.400’den fazla mağazası ile kapsamlı bir ağ dahilinde faaliyetlerini sürdürüyor. Yılda 1000’den fazla yeni mağaza açarak, en hızlı büyüyen perakendecilerinden biri olan A.S. Watson, buna pandemide de devam etti.

A.S. Watson Group COO’su ve Asya/Avrupa) CEO’su Malina Ngai, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Mağazalarımızın her birini, tüm yaşam döngüleri boyunca daha düşük çevresel etkiye sahip olacak hale getirmeyi hedefliyoruz.”

Daha Yeşil Mağazaların en önemli amaçları arasında;

  • Perakende mağazalarının günlük işlerinde sürdürülebilirlik kültürünü teşvik etmek
  • Müşterileri daha sürdürülebilir ürünler ve yaşam tarzlarına yöneltmek
  • Enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmak
  • Sorumlu malzeme kullanımını ve geri dönüşümü artırmak yer alıyor

İlk mağaza, Peterborough, Birleşik Krallık’taki Superdrug oldu

A.S Watson; mağazaların tüm yaşam döngüleri boyunca çevresel etkilerini en aza indirecek tasarımlar geliştirecek. Geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımını artırmak; enerji verimliliğini artırmanın yollarını araştırmak; atıkları azaltmak; su tasarrufu sağlamak gibi… Atıklara yönelik hedeflerin yerel müteahhitlerle birlikte belirlenmesi için inşaat süreci de planlanıp, yönetilecek

A.S. Watson’ın daha yeşil mağazalar girişimi kapsamında seçilen ilk mağazası ise Peterborough, Birleşik Krallık’taki Serpentine Green Alışveriş Merkezi’nde geçtiğimiz Ekim ayında açılan Superdrug oldu. Sürdürülebilirlik, fikir aşamasından uygulama aşamasına kadar bu mağazanın gelişim sürecinin temel odak noktasıydı. Mağazada geri dönüştürülmüş iplik ve plastik şişelerden yapılan, tamamen geri dönüştürülen tabelalar var. Biyolojik olarak çözünebilen mineral yün, kil ve nişastadan yapılan tavan döşemeleri de yüzde 100 geri dönüştürülebiliyor.

  • Mağazada AAA enerji sınıfı klima sisteminin kullanılması
  • Atıkların yüzde 5’inin çöpe gönderilmesinin hedeflenmesi
  • Yüzde 37 oranında elektrik tasarrufu sağlayan daha az sayıda LED tavan ışığının bulunması

gibi çeşitli sürdürülebilirlik özellikleri de öne çıkıyor. Tüm bu özellikler sayesinde mağaza, yıllık 1.200 kg CO2 azaltımına eş değer olacak şekilde 5.800 KWh enerji tasarrufu elde etti.

Sürdürülebilirlik kültürü oluşturma

Kapsamlı bir yaklaşımın önemini vurgulayan Ngai, şöyle konuştu: “Mağazalar, işletmelerin içerisinde ve dışarısında bir sürdürülebilirlik kültürü oluşturmayı da kapsıyor. Daha iyi bir dünya inşa etmek için iş arkadaşlarımızı, müşterilerimizi ve  ortaklarımızı birlikte çalışmaya teşvik edecek girişimler de çerçeve kapsamında yer alıyor.

Sürdürülebilirlik kültürü oluşturmak, tek seferlik bir eylemden ibaret değildir. Daha Yeşil Mağazalar kapsamında çalışanlarımıza ve müşterilerimize güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlamak da eşit derecede önemlidir.”

A.S. Watson, 2014 yılında durulanan özel kozmetik ürünlerinde ve kişisel bakım ürünlerinde mikroplastik kullanımını yasakladı. Bu yasak, 2020 yılında genişledi. A.S. Watson, bir yandan Asya’daki mağazalarda ve online ortamda müşterilerin ihtiyaçlarına en uygun ürünleri bulmasını kolaylaştırırken; bir yandan da daha iyi bir dünyaya katkı sağlıyor.

Yeni bir müşteri deneyimi

Bu nedenle daha güzel bir dünya inşa etme yolculuğumuza müşterilerimizi de dahil etmek bizim için önemli. Sürdürülebilir Yaşam ürünleri sunmanın yanı sıra; müşterileri sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemeye teşvik eden çeşitli programlar da yürütüyoruz.

Avrupa’da Superdrug; Birleşik Krallık’ta 200’den fazla eczanedeki boş blister ambalajın geri dönüştürülmesine yönelik bir çözüm sunan ilk perakendeci oldu. ‘Küçük Ambalajlar, Büyük Etki’ girişimi ile ağırlığı 10 bin kg’ı aşan 4.8 milyondan fazla blister ambalaj geri dönüştü. The Perfume Shop ise müşterilerin geri dönüştürdükleri her bir parfüm şişesi için bir ağaç dikiyor. Hedefi ise 2030 yılına kadar 1 milyon ağaç dikmek.

Asya’da Watsons Hong Kong, Tayvan, Endonezya ve Filipinler’de müşterileriyle ‘Go Green’ adı altında bölge çapında bir plastik kap geri dönüşüm programı başlattı. P&G ve L’Oréal gibi tedarikçilerle iş birliği içerisinde 1 milyondan fazla plastik kap topladı. Bununla birlikte; Hong Kong, Malezya ve Singapur’da Yeniden Dolum İstasyonları kurdu.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir