İş insanı Uğur Taslak’ın ilk kitabı ‘Sağlık Olsun’ raflardaki yerini aldı

Sağlıklı ve mutlu yaşam yolunda rehber bir kaynak niteliğinde!

Yaşadığı farkındalıkla hayatında birçok şeyi olumlu anlamda değiştiren, insanın isterse başaramayacağı şey olmadığını yaşayarak öğrenen iş insanı Uğur Taslak; insanların hayatına dokunabilmek, motive etmek, ilham vermek, daha da önemlisi iyiliği yayabilmek için yaşadığı tüm hayat tecrübelerini damıtarak ‘Sağlık Olsun’ adlı kitapta topladı. Taslak’ın kitabı tüm kitabevleri ve online mecralarda satışta!

Bir dosttan damıtılmış hayat tavsiyeleri

Uğur Taslak; çok okuyor, araştırıyor; etrafında olup bitene kafa yoruyor ve çevresine iyilik yaymak istiyor. Yıllar önce çalışmak üzere girdiği şirketi, neredeyse 0’dan 100’e getiren, alanında bir numara olmasını sağlayan Taslak; şu anda şirketin sahibi. Onun da hayatı çoğumuz gibi inişlerden çıkışlardan ibaret. Ve bu inişler çıkışlar ona çok şey öğretiyor. En çok da sağlık konusu büyük bir hayat dersi oluyor onun için. Özellikle pandemi döneminde hepimizin daha iyi idrak ettiği üzere; sağlıklı olmayınca hiçbir şeyin kıymeti olmadığını anlıyor. Daha doğrusu, hep bildiği bir şeyi bu kez yaşayarak idrak ediyor!

Yaşamınızın kontrolünü ele geçirin

‘Sağlık Olsun’ deyişinin aslında ne kadar önemli ve altı dolu olduğunu çok daha iyi anlıyor; farkındalığı artıyor! Ve bu farkındalıkla hayatını, alışkanlıklarını yeniden gözden geçiriyor. Kendisine sağlık sorunu yaratan, hantallaştıran, motivasyonunu düşüren, aşağı çeken, karmaşa ve düzensizlik yaratan; gereksiz her şeyi tek tek hayatından çıkarmayı seçiyor.

‘Hayat bir tercihtir’ diyerek; en önemlisi işin uzmanlarına da danışarak; bunların yerine doğru beslenmeyi, doğru spor yapmayı, doğru çalışma ve hayat düzenini, sade ama kaliteli yaşam şeklini koyuyor. Kısaca yaşamının kontrolünü ele geçiriyor, farklı bir bilinçle yaşamaya başlıyor. Hedefler koyarak hayatta ne istiyorsa tek tek elde etmeyi başarıyor.

  • Sağlıklı bir yaşam mı?  Evet!
  • Doğru beslenmek mi? Evet!
  • Sigarayı bırakmak mı? Evet!
  • Fit bir vücut mu? Evet!
  • Kaliteli yaşamak mı? Evet!
  • Daha iyi bir uyku düzeni mi? Evet!
  • Daha verimli bir çalışma hayatı mı? Evet?

“Ben bunların hepsini yaptım, oldu. Siz de yapabilirsiniz” demek ve hangi yollardan geçtiğini anlatmak için de ‘Sağlık Olsun’ adını verdiği bu kitabı yazıyor.

Siz ona ister Ferrari’sini satan bilge deyin, ister amacı iyilik yaymak olan bir dost!

Hangi sıfatla olursa olsun, o sadece, bunca yıllık hayatından tüm öğrendiklerini damıtıp süzerek okuyucularıyla paylaşmak istiyor. Çünkü, bir şeye gerçekten isteyerek; özellikle hedef koyarak ve iyi bir planlama yaparak başlayınca hayatta başarılamayacak şey olmadığını biliyor:

“Ne kadar varlıklı olursanız olun, sağlık olmayınca diğer her şey anlamını yitiriyor. O nedenle ‘sağlıklı yaşamak’ teriminin ihtiva ettiği anlamı bulabilmek yolunda size maya olmak istiyorum. Tecrübeler hep bize bir şeyler öğretiyor. Özellikle de hastalıklar… Bir lisansım yok, kimseye bu anlamda yardım edemem, ama belki ilham verebilirim. Ben burada bir farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki, farkına varırsak çözümü bulmak daha kolay oluyor.

Aslında konumuz kilo vermek, zayıflamak değil. Bu dünyada yaşamak, yaşam dediğimiz oyunu oynamak ve bunu ortalama standartların üzerinde yapmak. Mutlu, biraz daha mutlu; varlıklı, biraz daha varlıklı; huzurlu, biraz daha huzurlu olabilmek için farkında olmalı ve bilinçli davranmalıyız. Eğer bunu becerebilirsek kilo kontrolü gibi konular da çok basit hale gelir. Sır her yerde aynıdır: Gerekeni yapmak!

İstediklerimizi bugün yapmayacaksak ne gün yapacağız? Hangi gün dediniz pardon? Galiba yarın olmayabilir, birçoğumuz için olmayabiliyor çünkü. ‘Keyifli, güzel ve faydalı şeyleri birbirimize aşılamalıyız’ derken yaşam akümüzü birlikte doldurmaktan bahsediyorum. İnsan bu hayatta tıpkı vücudumuzdaki hücreler gibi olmalı; birbirinden haberdar, birbirinden sorumlu ve bir bütünün parçası… Çünkü birinin iyiliği hepsinin iyiliği, birinin bozukluğu ise hepsinin bozukluğu anlamına gelir. Ben de işte bu nedenle kötücül hormon üretmektense iyicil hormon üretmeyi tercih edenlerdenim. Şimdi takkeyi önümüze koyalım ve ne istediğimizi soralım, bakalım ne cevap verecek bize.”




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir