Bi’ İşim Var Projesi ile Down sendromlu bireylere istihdam sağlıyor

“Çalışan sayımızı 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz”

İş Gıda’nın, Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliği ile 2022 yılı sonunda KFC ile başlattığı Bi’ İşim Var projesi büyüyor. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde gerçekleşen özel toplantıda projeye Pizza Hut ve Krispy Kreme’in de katıldığı açıklandı.

İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu ev sahipliğindeki etkinliğe, Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ve Bi’ İşim Var projesi çalışanları katıldı. Bilgin, down sendromlu gençlerin kendi ayakları üzerinde durmasının önemini anlattı. Boynuinceoğlu ise projenin değişen yapısını, gelecek planlarını ve grup için anlamını aktardı.

Feliks Boynuinceoğlu, “Pilot bir uygulama ile 1 çalışan ve 1 iş koçu ile başladığımız projemiz günden güne büyüdü, gelişti.

İstanbul’da seçili KFC restoranlarında başlayan projemiz, bugün üç ayrı şehirde 16 Down sendromlu çalışana ulaştı. Projenin başarısı sonucunda, AB tarafından fonlanan “Valueable” (Değerli Bir Ağ) unvanını almaya hak kazandık. KFC markası tarafından da örnek gösterilen bir proje olmasıyla göğsümüzü kabartıyor. Projeyi, Pizza Hut ve Krispy Kreme’i de kapsayacak şekilde büyütüyoruz. Çalışan sayımızı 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz.

Down sendromlu bireyler, uygun eğitim programları ile pek çok başarıya imza atıyor. Down sendromlu çalışanlarımız, çalışma arkadaşları ile uyumlu hareket ediyor. İşlerini çok sevdiklerine dair hep pozitif değerlendirmeler duyuyoruz. Projeye emek veren, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gün Bilgin ise paneldeki konuşmasında şunları söyledi: “Down sendromlu bireylerin özgür, bütünleşik ve bağımsız yaşamlar kurabilmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ailelerin yaşadığı “Benden sonra çocuğum ne olacak?” kaygısını ortadan kaldıracak projeler üretiyoruz.

En önemli çalışmalarımızdan biri olan ‘İstihdam +1’ programıyla gençlerimizin istihdam edilmesine olanak tanıyoruz. 18 ilde 48 firmaya 170 Down sendromlu bireyi istihdam ettik. Down sendromlu bireyler, uygun eğitim programları ile pek çok başarıya imza atıyor. Toplumda anlamlı hayatlar kurabiliyorlar.

İş yerlerinin bu bilinci kazanması ailelerinin çocuklarına inanmasının yolunu açacaktır. Bir diğer taraftan ise uygulamanın yaygınlaşması için bu alanda çalışacak iş koçlarına ihtiyacımız var. İş koçları yetiştirmek üzere geliştirdiğimiz eğitim programını yaygınlaştırıyoruz.”




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir