İstanbul L’Oréal’in dünyadaki 7 inovasyon merkezi arasında

Geleceğin güzelliğini bugünden tasarlıyor

L’Oréal yüzyılı aşkın bilgi birikimi ile güzelliğin geleceğini ele almaya devam ediyor. Bu geleceği, teknolojinin yardımıyla herkes için erişebilir hale getiriyor.

Marka, bilim ve teknolojinin gücünü arkasına alarak harmanladığı tekno-güzellik vizyonunu ‘L’Oréal Tekno-Güzellik’ etkinliğinde tanıttı.

Sinem Sandıkçı Gökçen

L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen; “Tek işi güzellik olan bir teknoloji şirketi olarak 800’den fazla dijital güzellik servisi uygulamamız var. Bunları, bugüne kadar 40 milyondan fazla kişi tarafından deneyimledi. Küresel çapta bilimsel odaklı çalışmalarımız için yıllık 1 milyar avroluk araştırma-geliştirme yatırımımı yapıyoruz. Ayrıca 4.000 kişilik bilim insanı ile yolumuza güçlü bir şekilde devam ediyoruz” dedi.

Avrupa güzellik pazarını en fazla büyüten ülke Türkiye olacak

  • 2023 Türkiye güzellik pazarı 85 milyar TL olarak tahmin edilmekte. Güzellik pazarı kategori kırılımlarında cilt bakımı %27, saç bakımı %27, makyaj %16, parfüm %11, hijyen ürünleri %12, saç boyası %6 paya sahip. Kanal kırılımlarında ise hızlı tüketim %60, lüks tüketim %15, dermokozmetik %10 ve profesyonel ürünler %5 pay alıyor. Erkek bakım ürünleri ise pazarın %25’ini oluşturuyor.
  • L’Oréal bulunduğu kategorilerde %25 ile pazar lideri.
  • Türkiye güzellik pazarının 2025 yılına kadar en az 2 katına çıkması beklenmekte. Avrupa güzellik pazarına 2025 yılına kadar en büyük büyümeyi Türkiye’nin sağlayacağı tahmin edilmekte.
  • 2030’da dünya nüfusunun %40’ının kıvırcık saça sahip olacağı beklenmekte. 2040’da dünya nüfusunun 2/3’sinin melanin zengini daha koyu renk bir tene sahip olacağı tahmin edilmekte.

L’Oréal’in tekno-güzellik yol haritası: Her Birimiz İçin Güzellik

  • L’Oréal, sorumlu güzellik anlayışıyla gezegenimizi korurken, insan yaşamına pozitif etki sağlamayı hedefliyor.
    1. L’Oréal’in GJOSA ile geliştirdiği Water Saver, yüzde 69’a varan su tasarrufu sağlıyor.
  • Sonsuz çeşitlilikteki beklentileri öngörerek, onlara uygun çözümler sunan bir yaklaşımı benimsiyor.
    1. Dünya çapında yaklaşık 50 milyon kişi sınırlı motor becerileriyle yaşıyor. HAPTA’yı, sınırlı el ve kol hareket kabiliyetine sahip kullanıcılar için geliştirdi. Elde taşınan, ultra hassas bir akıllı makyaj aplikatörü olarak öne çıkıyor. Kullanıcılara evde kolaylıkla ruj sürme olanağı sunmakta.
    2. Kérastase markası, BlindLook iş birliği ile ürünlerini tüm görme engelli kişiler için ulaşılabilir hale geldi.
    3. Lancôme’un geliştirdiği Shade Finder cihazı, 22.500 cilt tonunu ayırt ediyor. Saniyeler içerisinde kişilerin cilt tonuna birebir uyan fondöten tonunu belirliyor.
  • L’Oréal, ultra kişiselleştirilmiş güzellik anlayışı ile bireylere istediklerini özgürce ifade etme gücü vermeyi amaçlıyor.
    1. L’Oréal, yapay zekâ ile hayata geçirilen 800 dijital güzellik servisini ve akıllı teknolojik cihazı müşterileri ile buluşturuyor.
    2. Bu servis ve cihazlar arasında; 4000 farklı ruj rengi ile kişiselleştirmede en üst noktayı temsil eden yapay zekâ destekli bir ev güzellik cihazı olan Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure var. Mikro-dövme ve 3D baskı tekniğine sahip 3D Shu Brow, 400 binin üzerinde farklı cilt bakım rutini önerebilen Lancôme Skin Screen de var.

Sinem Sandıkçı Gökçen, “İstanbul bugün; New York, Londra, Paris, Şangay gibi dünyadaki 7 açık inovasyon merkezi arasında yer alıyor. BÜlkemizin güzellik konusundaki potansiyelini ortaya çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu da teknoloji ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla hayata geçiriyoruz. 2025’te Türkiye’deki güzellik pazarının iki katına çıkacağını öngörüyoruz. Avrupa pazarına büyümeye en çok katkı sağlayacak ülkenin Türkiye olacağını tahmin ediyoruz” dedi.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir