Sanofi Pasteur Türkiye-Birgi Mefar Grup iş birliği 10’uncu yılını kutluyor

Çocuklar aşılarla koruma altında

Sanofi Pasteur Türkiye’nin aşı alanında ülkemizde gerçekleştirilen ilk teknoloji transferi olma özelliğini taşıyan Birgi Mefar Grup iş birliği 10’uncu yılını kutluyor. Sanofi Pasteur’ün hayata geçirdiği bu teknoloji transferi sayesinde 2011 yılından bu yana 60 milyon dozun üzerinde aşı üretimi Türkiye’de gerçekleşti. 22 milyon çocuk, bu aşılar sayesinde ulusal aşı takviminin kapsamındaki hastalıklardan korunmuş oldu.

Sanofi Pasteur Türkiye Levant ve İran Genel Müdürü Karine Labaky

Sanofi Pasteur Türkiye Levant ve İran Genel Müdürü Karine Labaky ve Birgi Mefar Grup CEO’su Faik Somer, bu kapsamda online bir basın toplantısı düzenledi.

Karine Labaky, “Türkiye’nin sağlıklı geleceğine yatırım yapma hedefimizle çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz. Sanofi Pasteur, Türkiye’de aşı üretimine yatırım yapan ilk şirkettir. Türkiye bu tür teknoloji transferine sahip ilk Sanofi ülkesidir. 10 yılda 63 milyon doz aşının üretimini Türkiye’de gerçekleştirmiş olmanın gururunu paylaşıyoruz” dedi.

Birgi Mefar Grup CEO’su Faik Somer,“Bu işbirliği ile çocukluk çağı aşılarının Türkiye’de ilk kez üretimi gerçekleşti. Aşıların steril ortamda enjektörlere dolum operasyonu Türkiye’ye taşınarak teknoloji transferi gerçekleşti. 75 kişilik özel bir ekip kuruldu. Lyon’daki Sanofi Pasteur Üretim Tesisleri’nde eğitim almaları sağlanarak; Türkiye’de ilk kez aşı konusunda uzman bir insan kaynağı kadrosu oluştu. Sanofi Pasteur için ürettiğimiz 63 milyon doz aşının yanı sıra, diğer kurumlar için de aşı üretiminin yolu açıldı. 10 yılda 130 milyon dozdan fazla aşı üretimi gerçekleştirdik” bilgisini verdi.

Dünya Aşı Haftası nisan sonunda

Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serhat Ünal, Dünya Aşı Haftası öncesinde halk sağlığının önemine ilişkin açıklamalar yaptı. Ünal; “Enfeksiyon hastalıklarının çoğunluğundan aşı ile korunabilirsiniz. Aşı üretim sürecinin çok karmaşık bir süreç olması nedeniyle Sanofi Pasteur’ün bu girişimi sayesinde ülkemize önemli teknoloji ve know-how transferinin sağlanması çok değerlidir.”

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Ahmet İhsan Erdem şunları kaydetti; “10 yıldır devam eden bu ortaklık bizim için çok anlamlı. Bugün, sağlık sektörümüzün geldiği noktada uluslararası doğrudan yatırımların önemli bir payı bulunmaktadır. İlaç pazarımız 2020 yılı itibarıyla; değer olarak 48 milyar liraya, kutu ölçeğinde ise 2.2 milyar adet hacme ulaştı.”




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir