Watsons Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Zirvesi Gerçekleşti

Sürdürülebilir Gelecek İçin Yenilikçi Adımlar Konuşuldu

Watsons Türkiye’nin düzenlediği Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Zirvesi, alanında uzman isimleri bir araya getirdi. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki zirvede sürdürülebilirlik konusundaki başarılı projeler, farklı bakış açıları ve iş birlikleri ele alındı. Zirveye iki gün boyunca 759 kişi katıdı.

Zirve; Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Galatasaray Üniversitesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi’nin iş birliğiyle gerçekleşti. Zirvenin sunuculuğunu Cansu Canan Özgen yaptı.

A.S. Watson Group CEO’su Malina Ngai ise videolu katılım ile Group’un sürdürülebilirlik vizyonu ve hedeflerine dair bilgiler paylaştı.

Zirvenin Platin sponsorları Nivea ve The Purest Solutions oldu. Altın sponsorları ise TAV, Erka Group, Coca Cola İçecek, Creavit ve Doxa oldu. P&G, Unilever ve Juan Valdez’in ise Destek sponsoru olarak yer aldı.

‘Bu adımları atmak hepimizin sorumluluğu’

Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş, “Türkiye’de 10 milyona yakın kayıtlı Watsons Club müşterisi var. Kendi sektörlerine yön veren şirketler olarak sürdürülebilir adımlar atmak hepimizin sorumluluğu. Hep birlikte değişmemiz, değişim için bu sorumluluğu bir an evvel üstlenmemiz gerekiyor. Watsons Türkiye olarak dünyada ve Türkiye’de sektörümüze öncülük edecek çalışmalara imza atıyoruz” dedi.

‘Watsons İyilik Hareketi ile herkesi iyiliğe çağırıyoruz’

Yurddaş, “Karbon ayak izimizi azaltmak için koyduğumuz büyük hedeflere kararlılıkla ilerliyoruz. 2030 yılına kadar gereksiz ambalaj kullanımını sıfırlamayı planlıyoruz. Kendi markalı ürünlerimizde ve sadece Watsons’a özel ürünlerde PVC kullanımını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Sera gazı emisyonlarımızı %50,4 azaltmayı istiyoruz. Watsons İyilik Hareketi kapsamında yürüttüğümüz projelerimizle dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için herkesi iyiliğe çağırıyoruz” dedi.

Mete Yurddaş’ın moderatörlüğünde Nivea Beiersdorf Ülke Müdürü Genasha Naidoo, L’Oréal Ülke Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu, Kenvue Türkiye & Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdürü Murat Mutlu’nun katılımıyla ‘CEO’ların Perspektifinden Sürdürülebilirlik ve İnovasyon’ paneli gerçekleşti. İş dünyasının önde gelen isimleri şirketlerin sürdürülebilirlik anlayışları ve çalışmalarına dair en güncel bilgiler paylaştı.

Doğal kaynakların sınırları ne?

Doğa Aktivisti Güven İslamoğlu, ormansızlaşmaya ve karbon tutucu sistemlerin tüketim alışkanlıkları nedeniyle giderek yok olduğuna dikkat çekti.

FutureBright Group Kurucu Ortağı Akan Abdula, tarım alanları hızla azalırken besleyecek nüfusun arttığı belirtti. Türkiye’de son 10 yılda çiftçi sayısının %38 azaldığını, tarım alanlarının ise %15 küçüldüğü bilgisini paylaştı. Ülkemizi bekleyen en büyük sorunlardan birinin artan iç göç ile mega kentleşme olacağının altını çizdi.

Güçlü kadınlar değişime yön veren başarı hikayelerini paylaştı

Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Cercis Murat Konağı Kurucusu Ebru Baybara Demir, Mardin’e dönüş hikayesiyle başladığı gastronomi yolculuğunu paylaştı. Sürdürülebilirliğin kodlarının toprağımızda, coğrafyamızdaki kadim bilgide ve insanlarımızın DNA’sında olduğunu belirtti.

Watsons Türkiye Ticaret ve Pazarlama Direktörü Cem Demiröz moderatörlüğündeki panelde KEDV Mardin Yerel Koordinatörü Berna Yağcı söz aldı. Mardin’de dar gelirli kadınların güçlendirilmesi için kurdukları kadın ve çocuk merkezinin çalışmalarını anlattı.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş ise 1992’den bugüne 45 bin futbol sahası büyüklüğü alanda 38 milyon fidanın toprakla buluştuğunu söyledi.

Zirvenin karbon ayak izine karşı 1.000 fidan 

Zirve boyunca etkinliğin ve katılımcıların karbon ayak izi ölçüldü. İki günlük zirvenin toplam karbon ayak izi 1.973 kg oldu. Bunun için 1.000 fidan bağışlandı. Böylece atmosfere salınan karbondioksitin yaklaşık 10 katı kadar karbondioksit nötr oldu.

Seminer ve workshoplarla sürdürülebilirlik ve inovasyon eğitimleri

Zirve öncesinde 3 hafta boyunca 18 saat online, 4 saati fiziksel seminer & workshop gerçekleşti. Farklı kategorilerdeki sürdürülebilirlik yaklaşımlarını akademisyenler anlattı. Bu programı başarı ile tamamlayan 238 kişi sertifika aldı.


ETİKETLER


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir