Göz kapağı düşüklüğü ve torbalanmasında ameliyatsız yöntem

Görmemenizin nedeni düşük göz kapağınız olabilir

İlerleyen yaş ile birlikte gevşeyen kas dokusu sarkarak, kırışıklıklara neden olur. Özellikle göz bölgesindeki kırışıklıklar göz kapağının düşmesine ve torbalanmasına; ileri durumlarda ise görmeyi engellemektedir.

Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yonca Aydın Akova ve Uzm. Dr. Oya Dönmez; göz kapağı düşüklüğüne ve torbalanmaya karşı geliştirilen plazma enerjisi Plexr uygulaması hakkında bilgi verdi:

  • Estetik görüntünün yanı sıra görmeyi de engellediği için çoğu kişinin günlük yaşantısını olumsuz etkiler.
  • Gözlerinin artık iyi görmediğinden şikayet eden kişilerin çoğunda göz kapağı düşüklüğü de vardır. 40 yaş üzeri kişilerde zamanla oluşan göz kapağı düşüklüğü veya torbalanma; daha genç kişilerde ise genetik ya da hastalıklara bağlı ortaya çıkabilmektedir.
  • Göz kapağı ameliyatı olma sınırına yaklaşan veya gereken fakat bundan çekinen hastalar için ameliyatsız seçenekler var.
  • Plazma enerjisini kullanarak kansız, ameliyatsız ve yan etki sınırlı bir müdahaleye olanak sunan Plexr ile alt ve üst göz kapağı tedavisini cerrahi müdahale olmaksızın yapmak mümkün.
  • Plazma enerjisini kullanan bu yöntemle; cilt yüzeyi ve cihaz arasındaki potansiyel boşluk ile havada bulunan gazları plazma enerjisine dönüştürür. Bu enerji, cilt üzerindeki kırışıkları buharlaştırarak problemli dokuları ortadan kaldırır. Böylece yeni doku oluşum süreci başlar.

Enfeksiyon ve sağlıklı doku zararı yok

  • Uygulama, ameliyattan korkan ya da nasıl bir görünüme kavuşacağından emin olamayan kişiler için ideal. Aynı zamanda cerrahi işlem olmadığından dolayı pansuman gerektirmez, enfeksiyon riski gelişmez, bölgede bulunan kıl kökleri, kılcal damarlar, yağ ve sinir dokularına da zarar vermez.
  • Kadın ve erkek tüm yaş gruplarına, tüm cilt tiplerine uygundur. 1-2 uygulama sonucu çoğu olguda hedeflenen sonuca ulaşılmaktadır. Gerekli hastalarda ek uygulamalar planlanabilir.

Yeni dokuları güneşe karşı korunmak önemli

  • Plexr yöntemi, lokal anestezik krem sonrasında bölgeye ve hastanın doku yapısına bağlı olarak 10-30 dakika arasında sürer. Spotlar, belirlenen bölgeye tamamen kaplayacak şekilde uygulandıktan sonra işlem tamamlanır. İşlem sonrasında mutlaka UV koruyuculu fondotenli kapatıcılar kullanılmalıdır. Lezyon görünmeyecek şekilde günde en az 2-3 kere sürülmelidir. 7-10 gün içinde, kabuklanmalar tamamen dökülmektedir. Bu kabukların altından taze, yeni ve pembe, sağlıklı doku ortaya çıkmaktadır. Özellikle bu dönemde de güneşten korunmak gerekmektedir.
  • Yeni deri oluşumu sürecinde de leke riskinden dolayı güneşin ultraviyole ışınlarından kesinlikle korunmak lazım. Kronik cilt rahatsızlığı, otoimmün hastalığı ve aktif herhangi bir hastalığı (ateşli, bulaşıcı) olmayan kişilere uygulanmaktadır.

 




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir