Organon kadın sağlığı alanındaki ilerleyişini hızlandıracak

Kadın sağlığını geliştirmenin önündeki engelleri tartıştılar

Global sağlık şirketi Organon, EXPO 2020’de ‘Bölgede kadın sağlığı alanındaki ilerleyişin hızlandırılması’ başlıklı forumda; düşünce liderlerinin katılımıyla gerçekleşen panele ev sahipliği yaptı. Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Odası, ABD Pavyonu, Jhpiego ve Kanser Hastaları Dostlarını; kadın sağlığı alanındaki boşlukları daha iyi anlamak ve potansiyel çözümleri keşfetmek amacıyla küresel uzmanlarla endüstriyel düşünce liderlerini düzenlenen forumda bir araya getirdi.

Aralarında Dr. Amin Al Amiri ve Birleşik Devletler Dubai Başkonsolosu Megan Gregonis’in de bulunduğu birçok seçkin davetlinin katıldığı forumda; Organon’un MENAT bölgesindeki lansmanı gerçekleşti.

Kadın Sağlığı, biyobenzerler ve Yerleşik Markaları kapsayan geniş bir portföye sahip olan Organon; küresel olarak kadın sağlığına odaklanan tek şirket olma özelliğini taşıyor. Organon, 60 çeşit ürünle 140 pazarda hizmet veren global bir sağlık şirketi. Kadın sağlığında odak noktayı üreme sağlığının ötesine geçirerek; kadınların karşılanmayan farklı ihtiyaçlarına doğru genişletmek amacıyla şu anda Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Lübnan, Ürdün, Ukrayna ve Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Organon’un BM Sürdürülebilir Kalkınma Amacına uygun olan misyonu, kadınların sağlık hizmeti alanını iyileştirmeye; bu alanda yeniliklere imza atmaya odaklanıyor.

Organon MENAT Başkan Yardımcısı Ramy Koussa, “Amacımız, kadınların karşılanmayan ihtiyaçlarına çözümler bularak tüm kadınlar, aileler ve topluluklar için daha sağlıklı ve daha parlak bir gelecek inşa etmeye yardımcı olmak ve bu sayede MENAT bölgesi genelinde kadına yönelik sağlık hizmetlerinin gelişmesini sağlamaktır. Yerel yetkililer ve sektör paydaşlarıyla yakın işbirliği içinde çalışarak, kadın sağlığı alanındaki yerleşik paradigmayı değiştirmek; kadınların tüm yaşam döngüsünü içine alan ve üreme sağlığının ötesine geçebilen bir paradigmaya dönüştürmek istiyoruz. Bu forum ise hem kadınları dinlemek için bir platformu hem de bölgede kadın sağlığı alanında güvenilir bir çözüm ortağı olma amacımızı temsil ediyor” dedi.

Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi önemli

Kadın sağlığı uzmanları, kadın sağlığının iyileştirilmesini engelleyen mevcut veri boşlukları; BM Sürdürülebilirlik Amaçlarından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Amacına yönelik ilerlemenin nasıl izleneceği; sağlık hizmetlerine yapılan yatırımlar; kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi yoluyla değişimin hızlandırılması gibi konuları ele aldı.

Organon’un Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Susanne Fiedler; Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Arap Ülkelerinde Kadınların Güçlendirilmesi Birimi Bölge Direktörü Susanne Mikhail; OECD Kalkınma Merkezi Ağlar, Ortaklıklar ve Toplumsal Cinsiyet Bölümü Başkanı Bathylle Missika; Jhpeigo Toplumsal Cinsiyet Direktörü Myra Betron; ve Flat6lab’ın Baş Yatırım Sorumlusu Dina El- Shenoufy, panelin katılımcıları arasında yer aldı.

Kadınların sağlık ihtiyaçları karşılanmalı

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Arap Ülkelerinde Kadınların Güçlendirilmesi Birimi Bölge Direktörü Susanne Mikhail, şunları söyledi: “BM’nin toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesini öngören Kalkınma Amacına ulaşılabilmesi için; kadınların sağlık alanında karşılanmayan ihtiyaçları için çözümler sunulması gerekiyor. İstatistikler, kadınların sağlık sorunlarına çözüm bulunduğu takdirde; kadınların 2025 yılına kadar küresel ekonomiye 28 trilyon dolar katkı sağlayabileceğini gösterdi. Ayrıca bu sayede kadınların iş gücü piyasasına daha fazla katılmaları da mümkün. Bu amaçla, Organon’un bu bölgede kadınların sağlık ihtiyaçlarına odaklandığını ve kadın sağlığındaki ilerleyişini hızlandırdığını görmek heyecan verici” dedi.

Panel tartışmasının ardından Organon’un Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Susanne Fiedler ise, “Organon olarak tüm kadınların daha sağlıklı olduğu bir dünya için çalışıyoruz. Bir şirket olarak, kadınları yalnızca dinlemekle kalmayıp, mevcut ihtiyaçlarının hangilerinin çözüme kavuşturulmadığını da öğrenmemiz gerekiyor. Bu amaçla, bölge genelinde kadın sağlığı hizmetlerinin sunumunu iyileştirmek üzere etkin ve çeşitli çalışma modelleri oluşturarak özel sektör kuruluşlarından kamu kuruluşlarına, sağlık hizmeti sağlayıcılarına, hasta topluluklarına, sektörün tüm diğer paydaşlarıyla yakın işbirliğiyle çalışacağız ” şeklinde konuştu.

Kanser Hastaları Dostları Genel Müdürü Dr. Sawsan A. S. Al Madhi ise şunları söyledi: “Kanser Hastaları Dostları, hasta merkezli bir kuruluştur. Mümkün olan en iyi sağlık hizmetinin sağlanması için hastaya kulak verilmesinin; hastanın güçlendirilmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Organon’un Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bölgesinde faaliyetlere başlayacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kadınların karşılanmayan sağlık ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılması ve çözümler sunulması için yakın zamanda iş birliği yapmayı umuyoruz.”

Start-up’lara destek verilecek

Kadın sağlığı alanındaki ilerleyişi hızlandırma konusundaki kararlılığını ifade eden Organon; aynı zamanda erken evre girişim sermayesi şirketi Flat6Labs ile iş birliği halinde… Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki ilk bölgesel resmi iş birliği olarak Femtech Hızlandırıcı Programı’nın başladığını da duyurdu.

İş birliği kapsamında; dijital sağlık alanında kadınların sahip olduğu, amaca yönelik faaliyet gösteren start-up’lara Orta Uygun Bir Ürün geliştirme konusunda destek verecek. Desteğe layık görülen start-up’lar, sektör uzmanlarıyla bire bir koçluk ve mentorluk; çevrimiçi eğitim ve potansiyel teknik; yatırım ve iş ortaklarıyla eşleşme imkanının sunulduğu iki aylık yoğun bir programa katılacak. 




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir