- Probiyotikler, prebiyotikler ve fermente gıdalarla yaşamın sırları - 15 Mart 2025
- Yeni bir şeyler almak bizi uzun vadede mutlu eder mi? - 14 Mart 2025
- Bilinçli tüketim ve sürdürülebilir alışveriş rehberi - 14 Mart 2025
İtalya’nın Kozmetik Temsilcileri İstanbul’da Buluştu
Italian Trade Agency (ITA), Cosmetica Italia ve Cosmoprof Worldwide Bologna iş birliğiyle düzenlenen ‘Italian Beauty Day’ etkinliği, İstanbul Four Seasons Hotel Bosphorus’ta gerçekleşti.
Davet, İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente ve ITA Direktörü Marco Pintus’un açılış konuşmalarıyla başladı.
‘Türkiye, kozmetik endüstrisinde önemli bir lojistik merkez’
ITA Direktörü Marco Pintus, Türkiye ve İtalya arasındaki ticarette kaydedilen etkileyici ilerlemeye dikkat çekti. Pintus, 2023’te Türkiye ve İtalya arasındaki toplam ticaretin 27,4 milyar USD’ye ulaştığını söyledi. Tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını belirtti. 2024 yılının ilk dört ayında ikili ticarette %23’lük bir artış daha olduğunu söyledi.
Marco Pintus: “Bu ilerleme Türkiye’nin üçüncü ülkelerle ticareti kolaylaştıran platform olarak artan rolünden kaynaklanıyor. Türkiye; Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu arasında bir köprü görevi görüyor. İtalya, geçen yıl, Fransa ve Almanya’dan sonra Türkiye’nin kozmetik ithalatında üçüncü sırada yer aldı.”
Cosmetica Italia Başkan Yardımcısı Fabio Franchina, ‘Made in Italy’ markasının kalitesine vurgu yaptı. Franchina: “Türkiye, sektörümüz için kendini kanıtladı. 2022’ye kıyasla %38,5’lik bir artış kaydetti.”
Patrizia Necchi ise “Cosmoprof Worldwide Bologna, kozmetik endüstrisindeki paydaşlar için lider B2B etkinliği olarak dikkat çekiyor. Her yıl, 150 ülkeden neredeyse 250.000 ziyaretçi, öncü yenilikleri ve dünya çapındaki en son pazar trendlerini keşfetmek, potansiyel müşterilerle buluşarak yeni iş fırsatları geliştirmek için Cosmoprof’u tercih ediyor. İstanbul’daki bu etkinlik, Türkiye’deki kilit oyuncularla yeni ilişkiler kurmak için stratejik bir fırsat” dedi.