Saç ekimi yaptırırken kronik hastalıklara dikkat edilmeli mi?

Saç ekimi yalnızca estetik bir müdahale değil

Saç ekimi yaptırmayı düşünen kişilerin sağlık durumları hayati önem taşıyor. Özellikle kronik hastalıklara sahip kişilerin uzman seçimi, süreçte kritik rol oynuyor.

Diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklar, saç ekimi operasyonu sırasında ve sonrasında komplikasyon riskini artırabiliyor. Bu nedenle, saç ekimi yaptırmadan önce hastaların mutlaka tam bir sağlık değerlendirmesinden geçmeleri gerekiyor.

Smile Hair Clinic kurucularından Dr. Gökay Bilgin, saç ekimi sürecinde özellikle kronik hastaların uzman seçiminin önemi ile ilgili görüşlerini şu şekilde aktarıyor: “Uzman bir doktor, hastanın sağlık durumunu dikkate alarak kişiye özel bir tedavi planı oluşturmalı. Böylece olası riskleri azaltmak mümkün. Ayrıca acil durumlar için gerekli önlemleri alarak hastanın güvenliğini sağlamak açısından temel sorumluluklarından biridir.”

Dr. Gökay Bilgin, şöyle devam etti: “Şeker hastalığı, tansiyon ve hipertansiyon saç ekimi işleminin uygulanması için bir engel oluşturmuyor. Kan şekeri düzenli ölçülen ve ilaçlarla kontrol altına alınan hipertansiyon hastalarında, hastanın durumunun sıkı bir şekilde izlenmesi önemli. Gerekli kontrollerin yapılması ile güvenli bir şekilde saç ekimi yapılabiliyor. Ancak sağlığımızı ve hayatımızı risk altına sokacak en ufak şüpheleri bile ortadan kaldırmak gerekiyor.

Hijyen şartlarına dikkat!

Cerrahi müdahale yapılacak kliniğin hijyen standartlarına uygun olması, enfeksiyon riskini azaltmak ve güvenli bir operasyon süreci için büyük önem taşıyor. Merdiven altı kliniklerde yapılan işlemler, enfeksiyon ve diğer sağlık riskleri açısından ciddi tehditler oluşturabiliyor. Hastaların, işlemi gerçekleştirecek kliniğin sertifikalı ve tanınmış bir sağlık kuruluşu olmasına dikkat etmeleri gerekiyor.

Son yıllarda, sağlık sektöründe yetkisi olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilen cerrahi işlemlerin sayısı arttı. Bu durum, saç ekimi sektörünü de etkiliyor.

Saç ekimi sonrasında ise kronik hastalıklara sahip bireylerin doktorlarının önerdiği talimatlara uymaları önemli. İyileşme süreci boyunca düzenli kontrollerin yapılması, olası komplikasyonların erken teşhis edilmesini sağlamaktadır.”




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir