Meme kanseri mücadelesini kazananlar Pembe Festival’de buluştu

İkinci yaşama Merhaba!

1-31 Ekim Meme Farkındalık ayı kapsamında gerçekleşen Pembe Farkındalık Festivali ile toplumda kanser bilincinin oluşması ve meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekildi.

Festivalde yaşam koçu Şeyda Coşkun ve oyuncu-sunucu Zeynep Beşerler de kanserle mücadelelerini başarıya tamamlayan, ikinci yaşamlarına merhaba diyen katılımcılarla bir araya geldi.

Meme kanserinde farkındalık ve erken tanının önemine dikkat çekmek için ‘Ayna karşısında 5 dakika!’ sloganı ile hayata geçirilen pembe ayna projesi; pek çok etkinliğin bir arada olduğu festivale dönüştü. Meme Kanseri Farkındalık Festivali’nde; A’dan Z’ye meme kanserinin anlatıldığı uzman doktor söyleşileri, kanserle mücadelesini kazanıp sağlığına kavuşanların başarı hikayeleri, sanatın iyileştirici gücü ve kendine iyi bak atölyeleri, sağlıklı beslenme önerileri ve tarifler, stant aktiviteleri, sürpriz eğlenceler ile kanserde motivasyon ve yoga etkinlikleri, katılımcılar için pembe aynadan yansıdı.

A’dan Z’ye kanser söyleşileri…

Katılımcılar için özel olarak organize edilen iki ayrı oturumla, kanser hakkında merak edilen sorular yanıt buldu. Meme kanserinde estetik yaklaşımlar söyleşisi; Prof. Dr. Fatih Aydoğan, Prof. Dr. S. Kerem Okutur, Prof. Dr. Halit Yılmaz, Doç. Dr. Kezban Nur Pilancı, Op. Dr. Atilla Eyüboğlu, Dyt. Nihan Yakut’la birlikte gerçekleşti.

‘Meme kanserinde kişiye özel güncel tedaviler’ söyleşisinde; meme koruyucu ve özellikli cerrahiler, onkolojide yeni nesil ilaç tedavileri, psikoloji destek ve bireye özel yaklaşım, fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları konuşuldu.Prof. Dr. Bülent Çitgez, Prof. Dr. Serkan Keskin, Uz. Psikolog Gizem Mine Çölümlü ve Uz. Dr. Özge Yıldırım katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Zeynep Beşerler ve Şeyda Coşkun kanser savaşçıları ile bir aradaydı

Ünlü oyuncu-sunucu Zeynep Beşerler’in moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte; Bahar-Mehmetcan Karacan çifti, hikayelerini anlattı. 11 yıl arayla kanserle tanışan çift, iki kişilik mücadelede sürecini katılımcılarla paylaştı.

Uğur böceği adını verdikleri kanseri yendiler

Mehmetcan Karacan, evlendikten 2 ay sonra testis kanseri teşhisi aldı. 9 ay süren tedavisi sırasında en büyük desteği eşi Bahar Karacan verdi. Karacan, tedavisi tamamlandıktan 2 yıl sonra baba oldu. 11 yıl sonra Bahar Karacan meme kanseri oldu. Kanseri oğullarına uğur böceği olarak anlatan çift, birbirlerine aşkla destek oldu. Karacan çifti “Prof. Dr. Fatih Aydoğan’ın tedavisi ile uğur böceğimizi uçurmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Meme kanseri ile 28 yaşında tanıştı

Prof. Dr. Bülent Çitgez ve Selay Akyel

28 yaşındaki Selay Akyel daha 4 yıllık evliyken kendi kendine yaptığı kontroller sırasında eline gelen kitle nedeniyle doktora başvurdu ve Selay Akyel’e meme kanseri teşhisi konuldu. Prof. Dr. Bülent Çitgez’in hastası olan genç kadın; eşinin desteği ile meme kanserini yendi.

Kız kardeşler mücadeleleri ile örnek oldu

42 yaşındaki Gülşah Aslan’ın saçlarındaki dökülme nedeniyle gittiği hastanede mide kanserine yakalandığı ortaya çıktı. 47 yaşındaki ablası Elif Aslan da kısa bir süre sonra meme kanseri teşhisi aldı. Gülşah Aslan tedavisini tamamlayarak mide kanserini yendi. Ablası Elif Aslan ise Prof. Dr. Serkan Keskin’in kontrolünde tedavisine devam ediyor.

Şeyda Coşkun, kanser hastalarında motivasyon ve yoganın, tedavi sürecini nasıl etkilediğini anlattı. Yaşam kalitesine katkısını anlattı. Cesur yüreklerin kanserle mücadele öykülerini dinledi.

Konuşmanın ardından katılımcılar ile birlikte, Doruk Kıvanç Sevinç’in yönetiminde yoga ve nefes terapisi etkinliği gerçekleşti.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir