- Kérastase 60. yılını global marka elçileriyle kutluyor - 11 Ekim 2024
- Eastpak x Peanuts Koleksiyonu çevre dostu - 11 Ekim 2024
- DESA’nın yeni marka yüzü Hafsanur Sancaktutan oldu - 4 Ekim 2024
‘Hayallerim kadar güçlüyüm’
Beymen ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle 2021’de hayata geçen Hayallerim Kadar Güçlüyüm projesi; bu yıl da ilham vermeye devam ediyor. Genç kadınlara, yaşamlarına ve kariyerlerine yön çizerken her şeyin hayal etmekle başladığını hatırlatmayı; hayallerinin peşinden gitmeleri için cesaret vermeyi amaçlayan projenin ikinci etabı için gazeteci Elif Ergu moderatörlüğünde bir podcast serisi hazırlandı.
Mart ayı boyunca, bilimden spora, iş hayatından sanata başarıları ile alanlarında fark yaratmış kadınların ilham veren hikayelerini anlatacakları Hayallerim Kadar Güçlüyüm Podcast Serisi’ne ilk olarak Beymen Group Kurumsal İletişim Direktörü Sevil Wittmann ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı konuk oldu.
Seri; Spotify, Apple Podcast ve Google Podcast’teki BEYMEN X TOG kanalında ‘Hayallerim Kadar Güçlüyüm’ yayınlanıyor. Seride ayrıca milli tenisçi İpek Soylu, Biolive Biyolojik ve Kimyasal Teknolojileri Kurucusu ve CEO’su Duygu Yılmaz, heykeltraş Ebru Döşekçi de var.
Beymen, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da projeye gönüllü destek veren başarılı kadınlar adına, TOG’u bağış ve projeler ile destekliyor.
Üst yönetim kadın çalışan oranı yüzde 49
Beymen Group CEO’su Elif Çapçı, “Kadınların düşünce gücü, fikirleri ve hayallerini kattıkları her iş grubumuzda hayat buluyor. Çalışan oranımız üst yönetimde yüzde49, tüm çalışanlarımız arasında ise yüzde 44. Eşitlikçi yaklaşımı benimseyerek; ülkemizdeki kadın potansiyelini görüyor ve her zaman önceliklendiriyoruz. Eşitlik anlayışıyla kadın çalışanlarımızın iş hayatında daha aktif yer almasını desteklemeye devam edeceğiz. Projemize gönüllü destek veren; alanlarında fark yaratmış kadınların özgüvenleri başarıları ve cesaretleri ile gençlerimize ilham vereceğine inanıyoruz” dedi.
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ise “Yakın zamanda yaptığımız bir araştırmaya göre; gençlerin ekonomik hayata katılımının Avrupa’ya göre daha az; kadınların ise bu konuda da daha dezavantajlı olduğunu görüyoruz. Gençlerin Politik, Sosyal ve Ekonomik Katılımı İzleme Raporu’na göre; Türkiye’de NEET (Ne istihdamda, ne eğitim/öğretimde) genç erkeklerin oranı yüzde 21. Genç kadınların oranı ise yüzde 43. Bu amaçla 2011 yılında başlattığımız Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı kapsamında; hem gençlere hem de yetişkinlere pek çok konuda eğitimler veriyoruz” şeklinde konuştu.