- DESA’nın yeni marka yüzü Hafsanur Sancaktutan oldu - 4 Ekim 2024
- CLEAR Men’in Marka Yüzü: UEFA Yılın Futbolcusu Erling Haaland - 4 Ekim 2024
- Bahçeden toplanan ürünlerle sağlıklı atıştırmalıklar yapıldı - 4 Ekim 2024
Erkeklerde kadınlara oranla dört kat daha fazla görülüyor
Kunduracı göğsü, tıptaki adıyla Pektus Ekskavatum, kaburgaların birleştiği kemiğin normalde düz olması gerekirken, içeriye çökük olması şeklinde tanımlanıyor. Erkeklerde kadınlara oranla dört kat daha fazla görülen bu estetik sorun, dolgu uygulamasıyla düzeltilebiliyor.
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oygar Aytekin, özellikle erkeklerde hoş olmayan bir görüntüye yol açan bu durumun genetik öyküyle alakası bulunduğunu belirtiyor.
Dr. Aytekin, kunduracı göğsünü ve tedavisini anlattı: “Kadınlarda ortaya çıksa bile, memelerinin varlığı durumu gizliyor. Müdahale edilebilmesi için organlara baskı yapmıyor olmalı. Eğer hastanın fonksiyonel bir sıkıntısı varsa göğüs hastalıkları uzmanıyla iletişime geçiliyor. Bölgede çok ince bir yağ dokusu var, deriyle iman tahtası dediğimiz sternum (göğüs) kemiğinin arasında. Enjektör iğnesi ile dolgu oraya enjekte ediliyor. Kaç seans gerektiği ise kişinin durumuna bağlı olarak değişebiliyor.
Dolgu içeriğinin yüzde 98‘i su, geri kalan kısmı ise vücudun erittiği hidrofilik bir jeldir. Dolgu eridikçe tekrar çökme yaşanacaktır. Yavaş yavaş o çukurluk kendini göstermeye başlayacak. Genelde dört yılın ardından tekrar yapılması gerekmektedir. Dolgunun tamamen erimesi, 5- 8 yıl sürüyor. Uygulama sonrası kişi ağrı hissedebilir ve bu durum ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir.”