KATARAKT HASTALIĞINA DİJİTAL NAVİGASYON ÇÖZÜMÜ

DOKTORA VE HASTAYA KONFOR SUNUYOR

Dünyada her yıl yaklaşık 23 milyon kişi katarakt ameliyatı oluyor. Önlenebilir körlüğün en önemli nedenleri arasında yer alan kataraktın tedavisinde, yeni cerrahi yöntemler uygulanıyor.

Memorial Ankara Hastanesi Göz Bölümü’nden Dr. Bekir Sıtkı Aslan, katarakt cerrahisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi.

Dijital navigasyonla katarakt cerrahisinde kullanılan ileri teknoloji cihazlar, daha iyi sonuçlar veriyor. Dijital Navigasyonla Femtolazer Destekli Katarakt Cerrahisi’nde, hastanın göz resmi özel teknolojiler kullanılarak alınıyor. Bu resim referans alınarak, ameliyat kişiye özel planlanıyor.

Yapılan planlama bir flash belleğe yükleniyor ve buradaki  bilgiler doğrultusunda kesileri Femtolazer yapıyor. Göz içine konulacak yapay mercek de flash bellekteki referans değerleri dikkate alınarak yerleştiriliyor ve yüksek görüş kalitesi sağlanıyor.

Göz haritası çıkarılıyor

Katarakt cerrahisinde eskiden hastanın gözüne yapılacak kornea ve lens kesilerinin yeri cerrah tarafından el yordamıyla yapılırken, şimdi dijital navigasyon altında tam da olması gereken yere yapılıyor. Bu da lensin en doğru yere konulmasına ve astigmatizmanın kontrol edilebilmesine ve sonuçta daha yüksek görüş kalitesi elde edilmesine yardımcı oluyor.

Elde edilen görüş kalitesinin ömrü daha uzun

Dijital navigasyonla femtolazer destekli katarakt cerrahisi tedavisi sonucunda elde edilen görüş kalitesinin ömrü, ilerlemiş kataraktlarda daha uzun olabiliyor. Kornea arkasında endotel adı verilen bir hücre tabakası bulunuyor. Katarakt ameliyatlarında bu tabakadaki hücrelerde kayıp, ilerlemiş kataraktlarda çok daha büyük oranlara çıkabiliyor. Yeni teknikle, endotel kaybı daha düşük oranlara indiriliyor. Böylelikle ameliyat sonrası elde edilen görüş kalitesinin ömrü de uzayabiliyor.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir