Ultra soğutucular Türk-Alman iş birliği ile tüm dünyaya Türkiye’den gidiyor

LifeCube 20-30 bin doz aşıyı muhafaza edebiliyor

Koronavirüs aşıları için gerekli olan -80 derece ultra soğutucular Alman-Türk iş birliği ile tüm dünyaya Türkiye’den gidiyor.

Pfizer ve Alman ortağı BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının iyi sonuçlar vermesi üzerine gözler depolanma konusuna çevrildi.

Dünyada milyonlarca kutu aşının depolanması için gerekli olan ultra soğutucular çok az firma tarafından üretiliyor. Bu firmalardan biri de Prokoz Kozmetik Medikal. Firma, Alman LifeCube GmbH ile yapılan anlaşmayla aşıları ‘LifeCube’da muhafaza edecek. LifeCube, saklama kapasitesinin yüksekliği, akıllı yazılımla çalışması, performansının izlenmesi, düşük bakım ve işletim maliyetiyle rakiplerinden bir adım öne çıkıyor.

Prokoz Kozmetik Medikal kurucusu Dursun İnanır, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “LifeCube GmbH ile yaptığımız iş birliği kapsamında Alman üretim standartlarına uygun şekilde Türkiye’de ürettiğimiz LifeCube Alman markası ve ‘Made in Germany’ kalitesi ile Türkiye’den tüm dünyaya ihraç ediliyor. 2019 yılında Galatasaray ve Başakşehir Spor Kulübü’nde tıbbi, sağlık, wellness, yüksek performans gösteren sporcular için kullanılan LifeCube; pandemi sürecinde Milan ve Bayern Munich kulüpleri tarafından da kullanılmaya başlandı.

Corona aşılarının eksi 70-80 derecede muhafaza edilmesi için altyapının önceden hazırlanmasının çok zorlu bir süreç olduğunu biliyoruz. Yıllar süren ARGE çalışmalarını bitirdiğimiz LifeCube’ü koronavirüs aşılarının muhafaza edilmesini sağlayacak şekilde entegre ettik. Yaşam Küpü adını verdiğimiz 1 adet LifeCube’a 20-30 bin doz aşı sığabiliyor. Dünyada bu kapasitede depolama sistemi yok…

LifeCube buzlanmayı engelleyen tekniğe sahip… Üretim süreci siparişten sonra 4-6 hafta sürüyor. Sipariş arttıkça haftalık üretim kapasitesi de artıyor. Rakiplerin nitrojen gazı ile ürettiği ultra-soğutucu kabini elektrikle üretiyoruz. Dizaynı hazır, teknik hazır…

Rusya, Ukrayna, USA ve Almanya ile görüşme halindeyiz. Görüşmelerimiz yalnızca üretimle ilgili değil, lisans vermeyle de ilgili çünkü teknolojimiz benzersiz performansta. Mesela Afrika’dan ve Ortadoğu’dan lisans talebi söz konusu… Hem üretiyoruz hem de ürettiriyoruz. Önceliğimiz tabii ki Türkiye.”




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir